Puheenjohtajan mietelmät!

Paljon melua tyhjästä! Meillä jokaisella on näkemys ajokoiran kasvattamisesta ja yleensä koko ajokoiraharrastuksen kehittämistä. Monesti ajatukset sotkeutuvat siten, ettei sitä kaverin mielipidettä muisteta arvostaa. Uskon vielä meihin, mikäli kaikki puhalletaan yhteen hiileen, ja arvostetaan jokaista kaveria, ketkä vielä mukana on. Aina oli hyvä nukkua yön yli ja laukoa sitten rauhoittuneena, miten viedään yhdessä tätä hyvää harrastusta hyvässä kennelhengessä eteenpäin. Delete näppäin on erittäin hyvä ja tehokas keino käyttää siinä vaiheessa, kun on lukenut kirjoittamansa teksti ainakin kahteen kertaa ja ajatellut haluanko minusta jonkin henkilön kirjoittava samoin. Eli se kaverin arvostus pitää minusta nousta ihan huomattavasti paremmalle tasolle.

Suomen ajokoira on hieno koira, jonka tulee saada joka kodissaan sille kuuluvan kohtelu. Pitäkää koirista hyvää huolta, syksy kyllä kiittää sitten aikanaan. On hienoa seurata kokeissa tai näyttelyssä, kun koiran ja omistajan välit ovat kunnossa.

Syksy on tulossa kovaa kyytiä. Yleensä kun ikää tulee lisää niin vauhti kiihtyy esim. joulu tulee vastaan nopeammin ja nopeammin. Nuorena tuntui, aika vierivän tosi hitaasti ja vuosi tuntui kestävän ikuisuuden. Tässä on tottunut moneen koiraan vuodesta 1967 lähtien. On tullut menestystä ja katkeria putoamisia jatkosta. Näyttelypuoli ei ole ollut minun koirille se vahvin osa-alue. Toki on tuossa ollut mm. kansainvälinen muotovalio. Varpuvitsan kennel on ollut tauolla viitisen vuotta mutta nyt on aika ryhdistäytyä.

Meillä on kovia haasteita edessä:
nuorten saaminen mukaan harrastuksen piiriin
susitilanne passivoituminen erilaisten muutosten edessä
On meillä ollut haasteita ennenkin esim. metsäautoteiden tuleminen maastoihin joka paikkaan. Niin ne koirat vaan oppivat haistamaan tielläkin jäniksen jäljet, hyvän joukkuehengen ja jalostuksen ansiosta. Sääntöjä on muutettu ja on tullut ns. pitkät kokeet mukaan. Täten on mahdollisuuksia muokattu hyvin soveltumaan tähän päivään niin työväestölle kuin eläkeläisille soveltuviksi. Erityisesti minua ilahduttaa naisien tulo mukaan ajokoira harrastukseen, vielä 70 luvulla naisia ei juuri näkynyt kokeissa muualla kuin keittiössä. Näyttelyssä naisia on ollut niin kauan kuin muista, mutta naisethan ymmärtävät kauden päälle paremmin.

Tästä nyt vaan eteenpäin. Treenatkaa koiria hyvin ja saavuttakaa näyttelyissä ja syksyn kokeissa hienoja tuloksia. Olkaamme kaikki ylpeitä meille niin tärkeästä asiasta.
YHDESSÄ ETEENPÄIN huusi mummo lumessa vai miten se meni.

Pidä hyvää huolta koirasta se kyllä syksyllä kiittää Sinua.

Terveisin

Vuosijäsen

Perhejäsen

Ainaisjäsen

Jäsenmäärä 31.12.2017 oli 301 kpl.

Pohjois-Pohjanmaan Ajokoirakerhon tilinumero
FI57 5516 0240 0555 13

Uusi jäsen voi liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksun yllä olevalle tilille. Maksulomakkeen lisätietoja kohtaan kirjoita oma nimesi ja osoitteesi sekä lyhenne vars/perh.

Voit myös ottaa yhteyttä rahastonhoitajaan sähköpostitse:
ppak.info@gmail.com