Puheenjohtajalta

Aurinkoista kevätpäivää täältä Yppäristä. Pohjois-Pohjanmaan Ajokoirakerhon vuosikokous pidettiin lauantaina 7.3.2020 Haukiputaalla Lounas-Kahvila Nyymannissa. Paikalle oli saapunut reilut 20 henkilöä, enemmänkin olisi sopinut. Alkajaisiksi muistettiin ansioituneita kerhon jäseniä ja palkittiin kokeissa menestyneitä koiria. Vuoden koira tittelin sai narttu FI KVA Patopojan Ella, omistaja Jaakko Ellala, Ii. Onnittelut vielä tämänkin kautta kaikille kokouksessa palkituille. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kokous sujui jouhevasti kokouksen puheenjohtajaksi valitun Tapani Keräsen johdolla ja sihteerinä toimi Risto Mykkälä.

Varsinaisista vuosikokousasioista ei tarvinnut äänestää. Uudeksi kerhon puheenjohtajaksi valittiin allekirjoittanut. Suuret kiitokset vielä kaikille luottamuksesta, pyrin hoitamaan tehtävää niin hyvin kuin minulla on siihen mahdollisuus. Homma on minulle entuudestaan tuttua, sillä olen toiminut kerhon puheenjohtajana vuosina 1990-1992. Kerhon hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä, Juha Virrankari Tyrnävältä ja Pasi Kemppainen Kuusamosta. Toivotan lämpimästi tervetulleeksi uudet jäsenet hallitustoimintaan. Uskon, kun uusia jäseniä tulee toimintaan mukaan, niin se tuo mukanaan myös lisä- virtaa ja hyviä ideoita.

Kokouksen 16. pykälä käsitteli yhdistyksemme sääntömuutosesitystä hallitusten jäsenten määrästä. Hallituksen tekemä esitys meni yksimielisesti kokouksessa läpi. Jotta uusi sääntömuutos voitaisiin lähettää Patentti- ja Rekisteröintihallitukseen hyväksyttäväksi, niin asia on tuotava vielä toisen kerran yleisen kokouksen hyväksyttäväksi. Hallitus päättää kevään aikana, pidetäänkö ylimääräinen kokous vai annetaanko asian odottaa seuraavaan vuosikokoukseen. Kokouksen muissa asioissa keskusteltiin vielä SAJ:n hallituksen muutosesitystä ajokokeen ja ketunajokokeen sääntöihin ja ohjeeseen. Kokous oli yksimielinen, että Ajokoirakerhomme edustaja vuosikokouksessa voi antaa äänemme esityksen puolesta. Toisena asiana käsittelimme uutta PEVISA-ohjelman valmistelua. SAJ:tä oli tullut valmis kyselykaavake, jossa oli eri vaihtoehtoja, mitä tulevan PEVISAN tulisi sisältää. Kävimme asian läpi allekirjoittaneen johdolla ja sain selvät ohjeet siitä, että mitä minä tulen esittämään kerhomme ajatuksina tulevassa keskustelutilaisuudessa, joka on Oulussa 13.6.2020. Toivon tilaisuuteen osallistuvan mahdollisimman paljon aleemme ajokoiraihmisiä.

Olen tässä parin ensimmäisen puheenjohtaja viikon aikana kovasti miettinyt kerhomme tulevaisuutta, vaikkakin Korona-virus epidemia meinaakin hieman sotkea ajatuksia. Haasteita riittää; huolestuttava susitilanne, harrastuksemme ”ukkoutuminen”, mistä ja miten saisimme nuoria mukaan, suomenajokoirien rekisteröintimäärien laskeminen jne..! Siitä olen kuitenkin varma, että jos me entisestään vai passivoidumme ja haemme asioista vain negatiivisiä puolia, niin sillä me emme ainakaan saa harrastustamme nousemaan.

Kesätapahtuma. Olisiko siinä ideaa? Muistelen aikaisemman puheenjohtajakauteni kesätapahtumia hyvillä ja samalla haikein mielin. Ne kokosivat porukan yhteen ns. luppoaikana, jolloin ei voinut metsästää ja ajattaa. Oli kiva tavata tuttuja ja tutustua paremmin vähemmän tuttuihin, joten eiköhän laiteta homma taas jalalle. Olen varannut alustavasti Yppärin Merimajan pitopaikaksi ja ajankohta olisi lauantai 13.6.2020. Otan asian esille seuraavassa hallituksen kokouksessa ja teemme asiasta päätöksen. Jos hallitus ”siunaa” ajatukseni, niin asiasta tulee kyllä infoa kaikille kerhon jäsenille!

Kevät aurinko paistaa, maantiet ovat kohta kuivia ja sulia. Muistakaamme kaikki koiriamme ja antakaa niille liikettä myös näin lepoaikana, sillä se tekee hyvää koiran kunnolle kuin myös pääkopalle. Saammehan myös itse samalla liikuntaa ja ulkoilua. Hyvää kevättä ja kesää kaikille, toivottavasti tapaamme kerhomme kesätapahtumassa! Jari Fors

Johtokunta

Vuosijäsen

Perhejäsen

Ainaisjäsen

Jäsenmäärä 31.12.2017 oli 301 kpl.

Pohjois-Pohjanmaan Ajokoirakerhon tilinumero
FI57 5516 0240 0555 13

Uusi jäsen voi liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksun yllä olevalle tilille. Maksulomakkeen lisätietoja kohtaan kirjoita oma nimesi ja osoitteesi sekä lyhenne vars/perh.

Voit myös ottaa yhteyttä rahastonhoitajaan sähköpostitse:
ppak.info@gmail.com